Helmivirkattujen korvakorujen monet mahdollisuudet lisätä väriä ja yksilöllisyyttä omaan pukeutumiseen

Tässä postauksessa esittelen oman tuotannon helmivirkatut korvarenkaat ja mitä mahdollisuuksia se antaa sinulle valita yksilölliset korvakorut asuusi.

Muutama esimerkki pienistä helmivirkatuista korvarenkaista.

Kolmet helmivirkatut korvakorut: hopeiset, siniset ja kultaiset. Viivoitin kuvassa tuo ilmi, että halkaisija on noin 3 cm.
Esimerkkejä pienten helmivirkattujen korvakorujen väreistä. Koko on noin 3 cm.

Värivalikoimaa on tarjolla paljon helmien suhteen. En ole loppuun asti miettinyt millaista värivalikoimaa pitäisin – näitä tulee vähän fiiliksen mukaan 😊 Ja aina saa toivoa juuri tietyn värisiä korvakoruja – teen mielelläni, mikäli vaan materiaali löytyy. Tämän postauksen kuvissa olevat on viime talven aikana tehtyjä, joten ovat kovin tummia tai talvisia sävyjä. Työn alla on vaaleampia ja kesäisempiä sävyjä.

Alkuajatuksena on löytää perusvärejä, joita tykkäisitte pitää korviksina. Ja väri-iloittelua tulee fiiliksen, saatavuuden, trendien mukaan.

KORVARENKAIDEN OMINAISUUDET

Pienet korvarenkaat ovat noin 3 cm halkaisijaltaan. Muoto ei ole täysin pyöreä vaan soikistuu helposti vähän, koska sisällä oleva virkkauslanka ei pidä rengasta jäykkänä.

Isommat korvarenkaat soikistuu vielä enemmän kuin pienet. Langan paksuus vaikuttaa vähän joustavuuteen, mutta ei kuitenkaan pidä muotoa pyöreänä. Vähän olen pohtinut, että mitä sisälle voisi laittaa, jotta muoto pysyisi pyöreänä.

Isommissa korviksissa on myös enemmän kokovaihtelua, koon ollessa noin 4×5 cm – katsothan aina tuotekuvauksesta tarkemmin koon. Raidallisten ja kuviollisten koko määräytyy kuvion mukaan, koska kuvion täytyy jatkua yhtenäisenä pyöreässä muodossa. Yksivärisiä puolestaan on mahdollista tehdä juuri halutun kokoisena myös.

Esimerkki isoista, raidallisista korviksista. Tästä kuvasta näkyy myös jonkin verran helmen laadun ja langanvärin vaikutus. Oranssit helmet ovat läpikuultavia, jolloin musta lanka himmentää niiden väriä näissä korvakoruissa. Luonnossa vaikutelma on musta-kulta -yhdistelmä.

Ylemmässä kuvassa näkyy helmen alkuperäinen oranssi väri ja kuinka musta virkkauslanka vaikuttaa helmen väriin valmiissa korussa koska helmi on läpikuultava. Alapuolella valmiit musta-oranssi -raitaiset isot korvarenkaat.
Isommat helmivirkatut korvikset musta-oranssi -raitaisena.

Muutama kysymys joita olen pohtinut:

Kuinka painavia korvarenkaita pystyy käyttämään?

Kuinka isoja haluaisitte?

Ottaisin mieluusti palautetta vastaan tästä aiheesta 😊 Alle voi jättää kommentin, tai halutessaan laittaa sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu at koukkuhelmi piste fi.

Pääsääntöisesti käytän hopeisia korvakorukoukkuja. Mikäli toivoo koukkujen värin olevan jotain muuta kuin hopeinen, niin ota yhteyttä ja pohditaan vaihtoehtoja.

Käytän 11/0 koon siemenhelmiä usealta valmistajalta, koska näin värivalikoima on laajempi ja saatavuuskin on parempi. Eri valmistajien helmet ovat muodoltaan ja kooltaan hiukan erilaisia. Osa on tynnyrimäisiä helmiä ja aika ”isoja” (ekan kuvan hopeiset), pyöreämpi-muotoiset taas pienempiä ja näitä on kyllä valtaosa (ekan kuvan siniset ja musta-oranssi -raitaiset).  Osassa helmistä on joku erityiskäsittely joko pinnassa tai siemenhelmen reiässä. Pintakäsittelyt voivat kulua ajan myötä ja esimerkiksi reiän hopeointi tummuu, jos helmet ovat kosteuden kanssa tekemisissä. Näistä on aina maininta tuotetiedoissa.

Toistaiseksi olen kiinnittänyt renkaan ja koukun toisiinsa avolenkillä. Tässä on pieni riski, että lenkki avautuu ja rengas tipahtaa. Tekovaiheessa pyöräytän kuitenkin lenkin leikkauskohdan renkaan sisälle, jossa se pitäisi kyllä pysyä nätisti kiinni. Kannattaa aina tarkistaa, että avonaista kohtaa ei näy, vaan se on renkaan sisällä.

KUINKA KORU SYNTYY?

Koru muodostuu helmet lankaan pujottamalla ja virkataan koruksi. Tällä hetkellä (2021) käytän ihan tavallisia virkkauslankoja riittävän ohuena. Jos siemenhelmi on kirkas tai läpikuultava, niin langan värillä on väliä.

Korvarenkaat ovat aika tuore tuote mun valikoimassa, ja siksi otankin mielelläni vastaan kehitysehdotuksia. Haaste korviksien tekemisessä on mm. se ettei mulla itsellä ole reikiä, ja sitä kautta en itse voi kokeilla mikä olisi kiva ja toimiva. Parannusehdotuksia voi laittaa mulle sähköpostin kautta (asiakaspalvelu at koukkuhelmi piste fi) ja Instagramin yksityisviestillä.

HELMIVIRKATUN KORUN MONET MAHDOLLISUUDET

Korvakoruja pystyy tekemään yksivärisiä, raidallisia, kuviollisia (5 helmen kierros rajoittaa kuvion kokoa). Helmiä löytyy matta- ja kiiltäväpintaisena, läpikuultavana, sekä pintakäsittelyn avulla joko sateenkaaren hohtoisena tai metallikiiltävänä. Juuri tietyn sävyisen helmen löytäminen voi olla joskus haastavaa.

Väritoiveita saa mieluusti jättää kommentteihin (vaikkei juuri nyt olisi hankkimassakaan korviksia) tai sähköpostiin tai Instan yksityisviestiin.

TOIVO JUURI ITSELLESI SOPIVAA KORUA

Koska mahdollisuudet ovat melkein rajattomat – niin teen mielelläni tilauksesta halutun värisiä. Otathan rohkeasti yhteyttä asiakaspalvelu at koukkuhelmi piste fi -osoitteeseen, niin kerron millaisella aikataululla haluamasi värisiä olisi mahdollista saada. Värivalikoimaa voi myös itse selailla suomalaisista helmikaupoista. Itse käyttämiäni vakiokauppoja ovat

Villihelmi

Kirjohelmi

Koralek (korutarvikkeet.eu)

Helmikauppa.com

Tosin Suomessa on paljon muitakin hyviä helmikauppoja – näistä olen tilannut juuri nimenomaan siemenhelmivalikoimien vuoksi.

MISTÄ NÄITÄ SAA?

Oma nettikauppani ei ole vielä pystyssä, mutta koruja voi ostaa kysymällä ja maksamalla tilille. Tai Järvenpään alueella tavaten käteiselläkin.

Järvenpään käsintekijöiden myymälään Villa Cooperissa olen viemässä pienen valikoiman korvarenkaita. Tässä menee kuitenkin vielä hetki, koska teen ensin kesään paremmin sopivia sävyjä ja uutena tuotteena korvisten täytyy käydä hyväksymisprosessi läpi. Toivottavasti tässä kuukauden sisällä saan tämän asian kuntoon.

Vaatepuun jäsenet voivat lainata korviksia. Lainaamon valikoimassa ovat kultaiset ja hopeiset pienet renkaat ja pinkit isot renkaat.

Kuvassa kultaiset ja hopeiset pienet helmivirkatut korvarenkaat ja pinkit isot korvarenkaat.
Vaatepuun lainaamossa olevat kultaiset ja hopeiset pienet helmivirkatut korvarenkaat, sekä isot pinkit korvarenkaat.

Saatavuutta voi katsella Vaatepuun nettisivuilta tai kysellä myymälöistä.

Lisää värivalikoimaa on työn alla ja toiveita saa mieluusti esittää!

Lisää luettavaa

Blogitekstin kansikuva

Loppukesän vaatekapseli

Esimerkki vaatekapselista. Loma loppui ja paluu arkeen koitti. Niinpä halusin vaatekaapin taas mahdollisimman toimivaksi kokonaisuudeksi. Mulla se tarkoittaa vaatekapselin pienentämistä ja sitä, että kaikki sopii

kuvituskuva

Pohdintoja kapselikauden vaihtuessa

Kapselin vaihtoprosessi ja tämän postauksen sisältö pähkinänkuoressa: Pohdi miten meni? Mitkä vaatteet siirtyy seuraavan kauden kapseliin? Tyhjennä kaappi Pese ja huolla säilytykseen menevät vaatteet Kokoa

Koetko sinäkin kesäkapselin kokoamisen haastavaksi?

Tässä postauksessa voit lukea Vivienne Filesin 4×4 -kapselimetodista. Esittelen oman kesäkapselini, jonka kokosin menetelmää soveltaen. Lisäksi mukana on ideoita kesäkapselin kokoamisen haasteisiin. JOHDANTO Olen aina

Kuvituskuva

Kapselipukeutujan vuoden 2020 vaatekulut

Puhetta vaatebudjetista ja -hankinnoista. Esimerkkinä yhden kapselipukeutujan vuoden vaatekulut. Taustaa Olen jo pitkään ajatellut, että olisi kiva herättää keskustelua vaatebudjetista. Tässä asiaa yhden kapselipukeutujan näkökulmasta