Kevätkapseli 2021

Esittelen tässä postauksessa tenitemwardrobe-ideologialla tehdyn kevätkapselin koruineen ja asusteineen.

Olen tenitemwardrobe -ideologian iso fani tällä hetkellä ja siltä pohjalta rakensin tämänkeväisen kapselin. Olen avannut tätä kapselinmuodostus-metodia tässä blogipostauksessa. Tällä kertaa ydinvaatteisiin valikoitui 12 vaatekappaletta – kaikki enemmän tai vähemmän vanhoja vaatteita.

12 YDINVAATETTA

 1. Farkut ruskeat
 2. Farkut tummansiniset
 3. Farkut tummansiniset tiukat
 4. Hame farkkua sininen
 5. Mekko hihaton sini-pinkki kuosi
 6. Mekko lyhythihainen beige-musta vinoraita
 7. Kangaspusero sininen
 8. Pusero ruskea kuosilla
 9. Kangaspusero punainen kuosilla
 10. Pusero denim ¾-hihainen
 11. Kauluspaita valkoinen ¾-hihat
 12. Pusero valkoinen kuosilla lyhyet hihat
Henkaritangossa vaatteita esimerkkinä millainen vaatekapseli voisi olla
Kevätkapselin 2021 ydinvaatteet ja extrat, jotka kuuluu henkariin. Vasemmassa laidassa 3 juhla/parempaa mekkoa.

Henkaritangossa roikkuu ydinvaatteiden lisäksi osa extroista ja myös 3 parempaa mekko, joista on helppo napata joku päälle, kun tarvitsee astetta siistimpää. Lisäksi löytyy vielä silkkinen juhlamekko – ja Vaatepuusta löytyy sitten muut asut tarvittaessa.

Ydinvaatteiden valintaan käytin tunnin. Muutamia vaatekappaleita jouduin sovittamaan ja puntaroimaan ovatko ne mukavia ja sopivankokoisia juuri nyt.

EKSTRAT

 1. T-paita valkoinen
 2. T-paita tummanruskea
 3. T-paita tummansininen (melkein musta)
 4. T-paita tummansininen
 5. Trikoopaita beige-valkoraita ¾-hihainen
 6. Trikoopaita sininen ¾-hihainen
 7. Trikoopaita viininpuna-siniraitainen pitkähihainen
 8. Jakku ruskea rento, takkimainen
 9. Neuletakki tummansininen
 10. Neuletakki pinkki bolerotyyppinen
 11. Neuletakki beige
 12. Trikootakki harmaanruskea ¾-hihainen
 13. Hihaton kauluspusero valkoinen
Trikoopaidat pystyviikattuna koriin
Kevätkapselin 2021 trikoiset extrat pystyviikattuna koriin. Puseroiden alla käytettävät hihattomat topit samassa korissa.

Ekstroja valitsin 1 h 5 min. En miettinyt kauhean tarkkaan näitä. Vähempikin määrä olisi varmaan riittänyt. Värimaailma on aika tumma, kaipaisi pirteyttä ja vaaleutta.

POHDINTOJANI KEVÄTKAPSELIN MUODOSTAMISESTA

Somemaailman innoittamana lähdin tekemään kevätkapselia maaliskuun loppupuolella, vaikka olisin vielä voinut aivan hyvin jatkaa talvikapselin vaatteillakin, koska oli niin kylmä. Noin yleisesti ottaen maaliskuu – toukokuu on kuitenkin Suomessa hyvä aika kevätkapselille.

Päivätöissäni housut ovat kaikkein vaivattomin vaatekappale ja niinpä valitsin kolmet farkut puvustoon. Kaksillakin pärjäisi, toisaalta pidän farkkuja muuallakin kuin töissä, niin kolmannet ovat tarpeen. Näistä farkuista kaikki ovat siistissä kunnossa, joten voin käyttää näitä siistimpäänkin pukeutumiseen, mikäli se tulee tarpeeseen – kevään pandemiatilanteessa sille ei juurikaan ole ollut tarvetta.

Tykkäisin pukeutua enemmän mekkoihin, mutta en oikein osaa asustaa niitä – tai niissä on jotain muuta mikä ei ole vaivatonta pukeutumista mulle. Arkimekkoja nyt kuitenkin valikoitui kaksi tähän kapseliin. Etenkin pinkki-sininen on hihattomana enempi kesämekko, mutta kokeilen nyt kuinka tarkenisin sillä myös keväällä.

Viime syksynä poistin ainakin 3 lyhythihaista puseroa vaatekaapistani, koska ne olivat aivan loppuun käytettyjä. Olivat kaikki sinisävyisiä, mutta yksi oli sini-valkokuosillinen ja toisessa oli kukkakuosi.

Yhtään uutta vaatetta en siis ostanut tätä kapselia muodostaessani. 25 vaatekappaleen kapselilla tulen mainiosti toimeen, mutta kaipaisin vähän vaaleutta tai väriä, printtiä tähän puvustoon. Ehkä ekstroihin yritän löytää jonkun kivan printti t-paidan – tai se voisi olla puserokin, jonka sitten laskisin kyllä ydinvaatekappaleeksi.

KORUT

Koruvalikoima esillä pahvilaatikon kannessa
Kevätkapselin koruvalikoima nostettuna vaatekaapin hyllylle esille.

Tällä kertaa en käyttänyt kauheasti aikaa koruvalikoiman miettimiseen. Periaatteessa poimin valtaosan näihin vaatteisiin sopivista koruista esille. Uutta on se, että nostin korut vaatekaapin hyllylle, jossa ne ovat näkyvillä ja helposti voin napata sopivan korun kaulaan/ranteeseen. Ennen korut olivat lipaston laatikossa, josta ne piti erikseen noutaa – joskus kiireessä jäi korut ottamatta.

Korurasiani on tällä hetkellä talosta löytynyt kenkälaatikon kansi 😊Tähän toivoisin pian jotain siistimpää, mutta näinkin siis voi aivan hyvin aloittaa! Tämä auttaa toiminnallisuudellaan vaikkei olekaan kovin esteettinen valinta.

MUUT ASUSTEET

Mekkojen kaveriksi valitsin lajitelman sopivan värisiä ja sävyisiä sukkahousuja ja leggingsejä.

Kaulahuiveja tulee vielä käytettyä jonkin verran keväällä, varsinkin ulkosalla.

Kenkinä ovat mustat korkonilkkurit, tummansiniset nahkatennarit ja mustat kävelykengät. Mikäli helleaalto yllättää aikaisin keväällä, kaivan ballerinatyyppiset nahkakengät esille. Mustat kävelykengät alkavat olla jo aika kuluneet, mutta tällä hetkellä ei ole tarvetta etsiä niille korvaavia.

Takkeina ohut violetinpunainen tekountuvatakki, ohutvuorinen vaaleanharmaa välikausitakki ja farkkutakki. Jos sataa aivan kaatamalla otan sateenpitävän gore-tex takin päälle, värinä violetinpunainen.

Kantovälineinä minulla on sininen reppu, tummansininen nahkakäsilaukku ja mintunvihreä pieni käsilaukku. Tarvittaessa käytän lisäksi kestokasseja tai kangaskasseja. Molemmat käsilaukkuni alkavat olla tiensä päässä, varsinkin pienelle olen jo yrittänyt löytää korvaavaa kappaletta.

KOKEMUKSET TÄSTÄ KEVÄTKAPSELISTA

Kapselin vaihdon jälkeen sää jatkui edelleen tosi viileänä ja näin vilukissana jouduinkin sitten kaivamaan kaksi talvineuletta takaisin aktiiviseen käyttöön. Onneksi ne sattuivat myös kevätkapselin värimaailmaan, eli en joutunut tekemään muita muutoksia kapselissa.

Talvikapselin vaatteilla olisin voinut kulkea toukokuun alkuun asti. Vasta toukokuun toisella viikolla ilmat lämpenivät niin paljon, että otin oikeasti kevyempiä vaatteita päälle.

Näillä 25 vaatekappaleella lisättynä kahdella talvineuleella ja yhdellä lainavaatteella tulin mainiosti toimeen keväällä. Jos pandemiatilanne olisi ollut sallivampi liikkumisen suhteen, olisin tarvinnut muutaman siistimmän vaatekappaleen tähän lisäksi.

Pinkki-sinikuosinen kesämekko ei soveltunut kunnolla kevätkäyttöön. Mekko on sen verran tiukka tällä hetkellä, että alle ei voi laittaa trikoopaitaa – päälle voi tietysti heittää neuleen.

Kevään kapseliin pitää muistaa valita myös ihonvärisiä sukkahousuja, jotta saa vähän kevyemmän ilmeen mekko- ja hameasuihin.

Kevät on mulle aina ollut se haastavin kausi tehdä kapseli. Yhtenä uutena ajatuksena nyt nousi, että pitäisi valita välikauden vaatteita ja lisätä siihen pari talvikauden ja kesäkauden vaatetta.

Kuinka sinä olet ratkaissut vaatekapselissasi Suomen kevään hyvin vaihtelevat sääolosuhteet? Olisi mielenkiintoista kuulla erilaisista ratkaisuista – voit jättää kommentin loppuun.

Lisää luettavaa

Blogitekstin kansikuva

Loppukesän vaatekapseli

Esimerkki vaatekapselista. Loma loppui ja paluu arkeen koitti. Niinpä halusin vaatekaapin taas mahdollisimman toimivaksi kokonaisuudeksi. Mulla se tarkoittaa vaatekapselin pienentämistä ja sitä, että kaikki sopii

kuvituskuva

Pohdintoja kapselikauden vaihtuessa

Kapselin vaihtoprosessi ja tämän postauksen sisältö pähkinänkuoressa: Pohdi miten meni? Mitkä vaatteet siirtyy seuraavan kauden kapseliin? Tyhjennä kaappi Pese ja huolla säilytykseen menevät vaatteet Kokoa

Koetko sinäkin kesäkapselin kokoamisen haastavaksi?

Tässä postauksessa voit lukea Vivienne Filesin 4×4 -kapselimetodista. Esittelen oman kesäkapselini, jonka kokosin menetelmää soveltaen. Lisäksi mukana on ideoita kesäkapselin kokoamisen haasteisiin. JOHDANTO Olen aina

Kuvituskuva

Kapselipukeutujan vuoden 2020 vaatekulut

Puhetta vaatebudjetista ja -hankinnoista. Esimerkkinä yhden kapselipukeutujan vuoden vaatekulut. Taustaa Olen jo pitkään ajatellut, että olisi kiva herättää keskustelua vaatebudjetista. Tässä asiaa yhden kapselipukeutujan näkökulmasta