Loppukesän vaatekapseli

Esimerkki vaatekapselista.

Loma loppui ja paluu arkeen koitti. Niinpä halusin vaatekaapin taas mahdollisimman toimivaksi kokonaisuudeksi. Mulla se tarkoittaa vaatekapselin pienentämistä ja sitä, että kaikki sopii yhteen. Voin siis ottaa mitkä vaatteet tahansa kaapista ja lopputuloksena on mun tyylinen kokonaisuus, jossa kehtaan mennä ovesta ulos.

En tällä kertaa tehnyt koko kapselinmuodostusprosessia alusta loppuun vaan kaapissa olevat kesävaatteet toimivat pohjana. Päällimmäisenä mielessä oli, että työvaatteet täytyy nyt taas löytyä kaapista. Suurimman osan hellevaatteista jätin jo pois – jos tulee joku kumma hellesyksy, niin kaivan lisää hellevaatteita takaisin kaappiin. Poimin mukaan muutaman pitkähihaisen enemmän pitäen silmällä viileneviä säitä.

Koska halusin mahdollisimman pienen kapselin – vedin kaapista ensimmäiseksi lempparivaatteita kapseliin ja täydensin niiden ympärille muita vaatteita, jotta sain riittävän määrän vaatteita.

Mekko, muutamat housut, 4 paitaa.
Loppukesän kapselin lempparivaatteeni.

Haluaisin myös pitää enemmän mekkoja, mutta jos tulee kovin sateinen syksy niin sitten menen mukavuudenhalu edellä ja kuljen housuissa.

Kolme mekkoa.
Loppukesän kapseliin valitsemani mekot.

Lopputulokseksi sain 20 vaatteen kapselin – aika tavallinen luku mun vaatekapselille, koska tykkään pienehköstä kapselista. Olen tässä vuosien varrella todennut, että suurin piirtein tämänkokoinen kapseli toimii mulla parhaiten.

Henkarissa roikkuvat loppukesän vaatekapselin vaatteet.
Loppukesän vaatekapselin henkarissa roikkuvat vaatteet.
Kuusi erilaista trikoopaitaa.
Loppukesän kapseliin valitsemani trikoopaidat.

Trikoopaidat viikkaan yleensä koriin pystyasentoon. Näistä paidoista kaksi vasemmanlaitimmaista on yleensä henkarissa. Pitäisin mielelläni koko kapselin henkarissa roikkumassa, mutta yleensä kaikki ei mahdu.

Tässä on työmenoon ja vähän siistimpään menoon vaatteita. Jos joku tapahtuma osuu syksyyn niin saatan laittaa muuta päälle, ja juhlavaatteet ovat erikseen.

Lisäksi minulla on vaatelainaamon kuukausijäsenyys, josta tulee milloin mitäkin mielenkiintoista päälle. Useimmiten lainaan ihan arkeen sopivaa vaatetta, mutta täältä saan myös parempaa päälle juhliin tai muihin menoihin.

Kun lämpötila alkaa jäämään 15 asteen hujakoille ja alle, mun olisi aika päivittää kapselia. Silloinkin ulkotakkia vaihtamalla vielä kyllä kulkee, mutta kaapissa roikkuu ihan turhaan hellemekko ja caprit esimerkiksi.

Kaipaatko apua vaatekapselin tekemisessä? Kapselin teon myötä myös vaatekaappi järjestyy. Varaa konsultointiaika ajanvarauskalenteristani, niin katsotaan kuinka voin auttaa. Voidaan tarpeen mukaan katsoa sopivan pituinen järjestysaika, joka riippuu täysin lähtökohdasta ja siitä mihin pisteeseen haluat päästä. Voidaan laittaa yhden ihmisen vaatekaappi kuntoon – tai vaikka koko perheen. Järvenpään ympäristössä teen kotikäyntejä mutta etänäkin onnistuu opastaa.

Lisää luettavaa

Blogitekstin kansikuva

Loppukesän vaatekapseli

Esimerkki vaatekapselista. Loma loppui ja paluu arkeen koitti. Niinpä halusin vaatekaapin taas mahdollisimman toimivaksi kokonaisuudeksi. Mulla se tarkoittaa vaatekapselin pienentämistä ja sitä, että kaikki sopii

kuvituskuva

Pohdintoja kapselikauden vaihtuessa

Kapselin vaihtoprosessi ja tämän postauksen sisältö pähkinänkuoressa: Pohdi miten meni? Mitkä vaatteet siirtyy seuraavan kauden kapseliin? Tyhjennä kaappi Pese ja huolla säilytykseen menevät vaatteet Kokoa

Koetko sinäkin kesäkapselin kokoamisen haastavaksi?

Tässä postauksessa voit lukea Vivienne Filesin 4×4 -kapselimetodista. Esittelen oman kesäkapselini, jonka kokosin menetelmää soveltaen. Lisäksi mukana on ideoita kesäkapselin kokoamisen haasteisiin. JOHDANTO Olen aina

Kuvituskuva

Kapselipukeutujan vuoden 2020 vaatekulut

Puhetta vaatebudjetista ja -hankinnoista. Esimerkkinä yhden kapselipukeutujan vuoden vaatekulut. Taustaa Olen jo pitkään ajatellut, että olisi kiva herättää keskustelua vaatebudjetista. Tässä asiaa yhden kapselipukeutujan näkökulmasta